Thursday, July 23, 2009

Aktiviti cuti~

Waa, lama sudah tak ber'update' blog ni..ada masalah teknikal..(ye ker?)

Cuti sem kali ni, ana cuba menyibuk-nyibukkan diri dalam satu program mukhayyam.
Mukhayyam GAPSS (Gabungan Pelajar Sabah & Sarawak).
Kenapa sibuk2 jOin? Bukan orang Sabah @ Sarawak pun?
Ana join sebab GAPSS kekurangan committee, maka bantuan orang2 Semenanjung diperlukan.

Di mana? Bila?
Mukhayyam GAPSS ni diadakan di Kem Alang Sedayu. Jalan lama Gombak-Bentong.
Diadakan selama 3 hari 2 malam bermula Ahad 19 Julai sehingga Selasa 21 Julai 2009.

Siapa?
Peserta sudah tentulah semua anak2 Sabah & Sarawak yang belajar di CFS IIUM.
Akan tetapi tak semua menyertai mukhayyam tu. Hanya 12 peserta muslimat dan 2 peserta muslimin saja. Yang lain ada masyaqqah barangkali.

Committe?
Pengarah- Sdr Syahril Sudirman
PC- Sdr Ahmad Badran
Prep Tech- Suhaimie
(Tau committee muslimin jak, muslimat ana ndak tau)

Ada apa? Aktiviti2?
Ada kuliah dasar.
Ada LDk.
Ada explOrace.(Tapi ana tak sempat jOin)
Ada redah hutan.
Ada ATV @ Buggy.(Tapi xsempat naik)

Perkara2 highlight..?

-Sdr Firdaus Bakar diserang demam mengejut tatkala tiba di tempat mukhayyam. Maka beliau tak dapat bergerak aktif. Terlantar saja di katil. Syafahullah..

- Tuan Pengarah(Syahril) terkena renjatan elektrik sewaktu nak tolong masak nasi. Alhamdulillah tiada kecederaan serius.

- Ada 2 haiwan yang sentiasa menemani kami sepanjang mukhayyam. Kumang@ si rempit(monyet) dan juga si Blackie(kucing hitam).

- 3 committe tambahan dari semenanjung adalah Hadi(ana), Firdaus Bakar, dan Tasha.

- Syahril tidur dengan lena sewaktu menjadi hirasah membiarkan ana berjaga keseorangan.(tak boleh tidur,risau 'musuh' menyerang makanan,hehe)

- Kami ada ketua tukang masak@ chef yang berpengalaman: Saudari Azimah

- Selepas tamat program, kami minum di kedai. Sewaktu order air, ana TERlepas cakap Sabah kat akak yg amek order tu.Hehe.


Perasaan? Harapan?
Ana sangat gembira dapat meluangkan masa bersama anak2 Sabah di mukhayyam ni. Mereka ni jauh dari family, jauh dari kampung, bila cuti pendek susah mau pulang Sabah, macam tak berbaloi. Maka ana amek la kesempatan yang ada untuk berkongsi perasaan dengan mereka, melakukan aktiviti bersama-sama..Semoga aktiviti2 begini dapat diadakan lagi pada masa2 mendatang..terima kasih kepada semua committee GAPSS kerana mengizinkan ana untuk join mukhayyam antum, syukran!!

"Semoga GAPSS terus maju"


3 comments:

S.AzimaH.R said...

salam...syukran bnyk2 datang..kalau kome tak dak..tak tahu la..huhu

Muqarabah said...

salam.. lama tak bukak blog nta..

syukran sbb dtg..

nnt gapss wat prog, dtgla lagi..

jgn pernah serik ya..

sang harima said...

salam..
lepak a blog gua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...